Wandelen Rondje Leubeek

Een mooie wandel route door een mooi natuurgebied dat is wandelen door rondje Leubeek. Langs de route kom je ook diverse molens tegen. Wie weet is de molenaar net bezig met malen van graan. Vraag gerust of je binnen mag kijken. Je weet niet wat je ziet. Enkele molens worden namelijk nog steeds gebruikt voor het malen van diverse graansoorten
Het natuurgebied Het Leudal is een prachtig natuurgebied met veel bos en beekjes waar je heerlijk kunt wandelen. Een van de beekjes heet de Leubeek van daar de naam wandelen door rondje Leubeek. De gemeente Leudal en het natuurgebied Het Leudal zijn dan ook vernoemd naar het dal rond deze mooie beek de Leubeek. Deze zoeken hun eigen weg waardoor je veel bochten in de beekjes vind. Dit wordt ook wel meanderen genoemd. De lengte van de route is ongeveer 4 km en is een zogenoemde knooppunt route, de knooppunten zijn: start restaurant Sint Servaas, 50, 63, 62, 61, 56, 53, 51, 50. Restaurant Sint Servaas ligt in Nunhem. Nunhem ligt ongeveer 15 km van de B&B aan de Itterbeek te Ittervoort.
Zie Google maps voor routebeschrijving

Voor wie is deze route. Nou deze route is zeer geschikt voor jong en oud. De paden zijn allemaal goed begaanbaar. Een paar goede schoenen is wel aan te bevelen. Voor kinderen is het zeker leuk en de smalle paadjes geeft wel een spannende ervaring.
Voor meer info kun je ook kijken op de website van Liefde voor Leudal.
Maar uiteraard kun je ook bij B&B aan de Itterbeek info opvragen via deze link

De Luebeek

Wanneer:

Kan hele jaar door

Waar:

Parkeerplaats aan Adres: St Servaasweg 46 Postcode: 6038 AS Plaats: Nunhem

Prijs:

gratis

Wie organiseert het:

Liefde voor Leudal

Website Organisatie:

www.benb-aandeitterbeek.nl